Odborná a nezávislá súťaž zameraná na hodnotenie finančných produktov spustená odteraz aj na Slovensku

25/05/2022 | Michal Mošnička, Tomáš Smetana
Článok|Diskusia
Finančný produkt roka

Dovoľujeme si Vám predstaviť finančné súťaže portálu Finparáda.sk, ktorý prevádzkuje dátovo - analytická spoločnosť Scott & Rose. Jednotlivé kategórie sú Finančný produkt roka, Cena verejnosti, Cena Finparády a Finančná spoločnosť roka.

„Cieľom súťaže je hodnotenie základných finančných produktov, konkrétne bežných účtov vrátane digitálneho bankovníctva, sporenia, pôžičiek spoločne s hypotékami a taktiež poistenia. Sme presvedčení, že najzaujímavejšia informácia pre klientov je práve tá, ktorá informuje o výhodách a kladnom hodnotení produktu. Obdobný príklad je kúpa automobilu, pri ktorej Vás zaujímajú konkrétne parametre daného modelu a jeho využitie - napríklad rodinný automobil s veľkým batožinovým priestorom, malé auto na nákup či druhé auto do rodiny. Samozrejmosťou je informácia o cenových podmienkach. Menej podstatná, či skôr zanedbateľná je v tomto prípade informácia, či mal koncern Volkswagen väčší zisk ako Hyundai alebo Toyota,“ povedal Michal Mošnička, CEO spoločnosti Scott & Rose, ktorá prevádzkuje portál Finparáda.sk.

Finančný produkt roka - hodnotenie odborníkov

Produkty sú hodnotené analytikmi spoločnosti Scott & Rose po celý rok. Umiestnenie finančných produktov je možné sledovať počas celého roka v jednotlivých rebríčkoch na finančnom webe Finparáda.sk. Každý rebríček má vlastnú metodiku. Celoročný vývoj následne predurčuje výsledné poradie súťaže Finančný produkt roka.

Cena verejnosti – hodnotenie návštevníkov portálu

Produkt s najlepším pomerom medzi počtom hodnotení a priemernou známkou, ktorá vychádza z päťstupňovej škály, získa Cenu verejnosti (najväčší úsmev sa rovná známke 1, najväčšie mračenie sa rovná známke 5).

Cena Finparády - hodnotenie odborníkov

Toto ocenenie presahuje limit konkrétnych finančných produktov. Jeho cieľom je poukázať na výnimočné výsledky, inovátorské postupy alebo zaujímavé počiny na bankovom a finančnom trhu za daný rok.

Finančná spoločnosť roka - komplexné hodnotenie

Ocenenie bude udelené finančnej spoločnosti - banke, poisťovni, stavebnej sporiteľni alebo fondu, ktorý získa najviac bodov v jednotlivých kategóriách súťaže Finparáda.sk – Finančný produkt roka, Cena Finparády a Cena verejnosti.

Spravodajstvo

Finparada.sk|Finparada.cz

Aktualizovali sme rebríčky sporiacich účtov a termínovaných vkladov

Prvé tri miesta v rebríčku sporiacich účtov obsadili Fio banka, Prima banka a 365. bank. Pri termínovaných účtoch sa v rebríčku umiestnili Privatbanka, Fio banka  a Prima banka. Toto sú výsledky nového rebríčka bankových vkladových produktov. 

09/04/2024 | Michal Mošnička | foto: Shutterstock

Do čoho je možné investovať na burze?

Burza je inštitúcia, ktorá organizuje trh s investičnými nástrojmi. Existuje tu hneď niekoľko možností, do ktorých je možné na burze investovať. Napríklad prostredníctvom spoločnosti Freedom Finance Europe môžete nakupovať a predávať akcie, dlhopisy...

25/03/2024 | Tomáš Smetana, zpráva Freedom24 | foto: Pixabay

Aký produkt získa za rok 2024 Cenu verejnosti?

Hodnotenie odborníkov a užívateľov v rebríčkoch finančných produktov na jednom mieste. Užívatelia finančných produktov môžu potvrdiť alebo korigovať hodnotenie odborníkov prostredníctvom smajlíkov. Na Finparada.sk zatiaľ hodnotilo viac ako 500 návštevníkov portálu. T...

14/03/2024 | Michal Mošnička | foto: Finparada

Jak investují různé generace?

Každá generace je definována vlastní perspektivou, která vznikla v důsledku generačního historického kontextu a společenských vlivů. Pokud jde o peníze a investice, tak každá z nich má své zakořeněné investiční postoje, které reflektují ekonomické podmínky, technologický pokrok a celkovou kulturní vyspělost dané doby. Podívejme se blíže na investiční návyky jednotlivých generací a to, co je pro ně typické...

23/04/2024 | Tomáš Smetana, zpráva myTimi | foto: Pixabay

Při cestě na Slovensko pozor na cestovní pojištění i pravidla silničního provozu

Slovenská republika, s malebnými horami a vyhlášenými lázeňskými městy, přitahuje rok co rok mnoho návštěvníků z ČR. Nezapomínejme, že už delší dobu nejsme součástí jednoho státu a pravidla se tak mohou lišit. V článku najdete informace o tom, co bychom neměli opomenout a nezanedbat při cestě k našim sousedům...

22/04/2024 | Veronika Křivská, zpráva Kalkulátor.cz | foto: Kalkulátor.cz

Index termínovaných vkladů v dubnu

Termínoindex nadále klesá. Nejvýrazněji si pohoršil roční vklad. Nejvyšší sazbu aktuálně nabízí Banka CREDITAS a Max banka s 5,3 % p.a. u měsíčního vkladu. Jaké banky provedly změny u termínovaných vkladů a kdo nabízí aktuálně nejvyšší sazbu?..

22/04/2024 | Valerie Koubová, | foto: Finparáda.cz

Zobraziť všetky články